Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Οριακά κέρδη σημείωσαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών αλλά και στο Brexit.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε στο Πεκίνο την ελπίδα ότι η σύγκρουση της Κίνας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατό, καθώς όπως επισήμανε καταφέρνει πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία.

Στη Μεγάλη Βρετανία, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να σκεφθεί το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. «Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα πετύχω μια συμφωνία και θα σιγουρευτώ ότι θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου, αυτό πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σκοτία.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα νέα μέτρα στήριξης με νέες αγορές κρατικών ομολόγων, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για τη σκοπιμότητα της κίνησης να διίστανται.

Η νορβηγική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telenor, από την άλλη πλευρά, ηγήθηκε των απωλειών, με πτώση κοντά στο 4%, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την μαλαισιανή Axiata για τη συγκρότηση κοινοπραξίας έληξαν χωρίς συμφωνία.

Στα μάκρο της ημέρας, η Eurostat ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, επηρεασμένο από τη στασιμότητα στη γερμανική οικονομία και τα προσκόμματα στο διεθνές εμπόριο, αυξήθηκε το β'' τρίμηνο του 2019 μόλις κατά 0,2%, ενώ το α'' τρίμηνο είχε αυξηθεί κατά 0,4%.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,32% στις 387 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,15% στις 7.282 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,54% στις 12.191 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,19% στις 5.603 μονάδες.