Οριακά κέρδη στη Wall- Στο επίκεντρο Fed, ΕΚΤ

Οριακά κέρδη στη Wall- Στο επίκεντρο Fed, ΕΚΤ

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία που αφορούν στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αλλά και τις ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών για τη νομισματική τους πολιτική.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,03% ή 6,58 μονάδες στις 26.157 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,69% ή 54,97 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 7.964 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,35% ή 10,01 μονάδες και έκλεισε στις 2.888 μονάδες.

Αμετάβλητη κράτησε τη νομισματική της πολιτική η ΕΚΤ αφήνοντας στο ίδιο επίπεδο τα βασικά της επιτόκια, κάτι που αναμενόταν άλλωστε.

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές αξιολόγησαν θετικά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της Fed, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής που δημοσιεύτηκαν σήμερα, θεωρούν ότι παρά τις ανησυχίες για την επιβραδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, η εγχώρια οικονομία θα δείξει σημάδια περαιτέρω ενίσχυσης μέχρι το τέλος του έτους.

Στα μάκρο της ημέρας κατά 0,4% ενισχύθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε μόλις 0,15% από τον Φεβρουάριο.

 
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση προέβλεπαν ότι οι τιμές θα σημείωναν άνοδο 0,3%.

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές των μεγάλων τραπεζών βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς σήμερα θα λάμβαναν χώρα οι καταθέσεις τους στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσο για την κατάσταση του κλάδου.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της JPMorgan Chase & Co. κέρδισε 0,45%, της Bank of America Corp κέρδισε κατά 0,62% ενώ η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύθηκε κατά 1,18%.

Νωρίτερα, θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν κατά βάση τις συναλλαγές τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με φόντο τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία διατήρησε αμετάβλητα όπως αναμενόταν τα επιτόκιά της, και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Brexit.