Νέο βουτιά στη Wall - Απώλειες 1.900 μονάδων ο Dow

Νέο βουτιά στη Wall - Απώλειες 1.900 μονάδων ο Dow

Με νέες σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με την ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα να ενισχύεται μέρα με τη μέρα.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ο οποίος χτες είχε ανακάμψει με άνοδο 1.000 μονάδων, σήμερα δέχεται ξανά ισχυρές πιέσεις και χάνει 9,1% ή 19.308 μονάδες κινούμενος στις 19.964 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 7,30% στις 6.795 μονάδες όπως και ο S&P 500 που χάνει 8% και κινείται στις 2.334 μονάδες.

Τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις η Wall Street έχει μετατραπεί σε ένα «ασανσέρ» με απότομες κινήσεις είτε προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Συγκεκριμένα σε αυτές τις συνεδριάσεις έχουν καταγραφεί μεταβολές άνω του 4% καταρρίπτοντας έτσι ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1929 με έξι διαδοχικές ημέρες.

H μεταβλητότητα αυτή δεν έχει ακόμη τελειώσει σχολιάζουν οι αναλυτές σημειώνοντας ότι ταμέτρα στήριξης που προανήγγειλε η διοίκηση Τραμπ και μπορεί να φτάσουν ακόμα και το ένα τρις δολάρια χρειάζονται έγκριση πρώτα από το Κογκρέσο και κατά δεύτερο λόγο οι επενδυτές χρειάζεται να ακούσουν «καλά» νέα από τις φαρμακευτικές εταιρείες για την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Όσον αφορά την πορεία των δεικτών στη σημερινή συνεδρίαση, η μετοχή της United Technologies ασκεί τις μεγαλύτερες πιέσεις στον Dow Jones καθώς βυθίζεται κατά 22%, την ώρα που η Boeing και η American Express χάνουν άνω του 16% η καθεμία.

Στον διευρυμένο δείκτη S&P 500, τις χειρότερες επιδόσεις παρουσιάζει ο κλάδος της ενέργειας που υποχωρεί συνολικά κατά άνω του 11% μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών.