Νέες ισχυρές απώλεις για το πετρέλαιο

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 22:24
-A +A
Νέες ισχυρές απώλεις για το πετρέλαιο

Στο κόκκινο βρέθηκαν και πάλι οι τιμές του πετρελαίου σήμερα με το αμερικανικό συμβόλαιο να καταγράφει την έβδομη διαδοχική εβδομάδα απωλειών. 

Συγκεκριμένα, το αργό τύπου WTI υποχώρησε 7,78% sta 50.39 στα 50,39 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 6 Ιουλίου του 2015. 

Παράλληλα, το αργό τύπου Brent έχασε κατά 5,33% και διαμορφώθηκε στα 59,19 δολάρια ανά βαρέλι. 

Σημειώνεται, ότι παρότι οι παραγωγοί, σε μια προσπάθεια περιορισμού του παγκόσμιου πλεονάσματος, επεξεργάζονται τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, οι traders εκφράζουν τις ανησυχίες τους για μια νέα «βουτιά» του αργού.

Ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η παραγωγή τους σημείωσε περαιτέρω άνοδο αυτό το μήνα μετά από μια μεγάλη άνοδο και τον Οκτώβριο, ενώ παράλληλα, τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν για ένατη διαδοχική εβδομάδα.

Οι Σαουδάραβες σημείωσαν ότι θα «ρίξουν» την παραγωγή τους τον Δεκέμβριο, αλλά αν ο OPEC και η Ρωσία δεν καταλήξουν σε νέα συμφωνία για να περιορίσουν την παραγωγή στη συνάντησή τους που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, οι αναλυτές εκτιμούν πως θα υπάρξει υπερπροσφορά το 2019, κάτι που θα υποσκάψει την προσπάθεια περιορισμού των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου.


 

 
 
 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα