Νέα κέρδη στις ευρωαγορές καθώς υποχωρούν οι φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο

Νέα κέρδη στις ευρωαγορές καθώς υποχωρούν οι φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο

Με κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές δείχνουν αισιόδοξοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,69% και έκλεισε στις 350 μονάδες, με όλους τους κλάδους του σε θετικό έδαφος.

Σημαντικά κέρδη 1,38% κατέγραψε ο γερμανικός DAX ολοκληρώνοντας στις 10.929 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερα κινήθηκε ο γαλλικός CAC 40 που ενισχύθηκε κατά 2,15% στις 4.909 μονάδες. Παρά τις περιδινήσεις γύρω από το Brexit και την πρόταση μομφής που κατέθεσαν εναντίον της Τερέζα Μέι οι βουλευτές του κόμματός της, σε θετικό ρυθμό κινήθηκε και ο FTSE 100 στο Λονδίνο κλείνοντας με άνοδο 1,08% στις 6.880 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα παρουσίασαν και οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται κατά 1,91% στις 18.945 μονάδες και τον ισπανικό IBEX 35 να καταγράφει κέρδη 1,35% στις 8.853 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, οι δύο μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες, Deutsche Bank και Commerzbank είδαν τις μετοχές τους να σημειώνουν άλμα άνω του 5% και οι δύο, έπειτα από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της χώρας διεξάγει συζητήσεις σε υψηλό επίπεδο προκειμένου να διευκολύνει μια ενδεχόμενη συγχώνευσή τους.

Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η αποφυλάκιση της CFO της Huawei σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Τραμπ ότι αν χρειαστεί θα παρέμβει στο θέμα, αξιολογήθηκαν θετικά από τους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ενδέχεται να παρέμβει στην υπόθεση της Μενγκ, εάν κρίνει πως αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ ως προς την εθνική τους ασφάλεια ή εάν συμβάλει να κλειστεί μια συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο.