Νέα κέρδη στη Wall με ώθηση από την Goldman και τις εξελίξεις στο εμβόλιο

Νέα κέρδη στη Wall με ώθηση από την Goldman και τις εξελίξεις στο εμβόλιο

Θετικά πρόσημα και τον Dow Jones να προσθέτει περισσότερες από 200 μονάδες είχε η σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, με τους βασικούς δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Goldman Sachs το β τρίμηνο και τα ενθαρρυντικά νέα στην κούρσα για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στις 26.870 μονάδες, με άνοδο 227 μονάδων ή 0,85%, συμπληρώνοντας την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών. Παράλληλα, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,9% κλείνοντας στις 3.226 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κατέγραψε άνοδο 0,6% και ολοκλήρωσε στις 10.550 μονάδες.

Θετική επίδραση στην επενδυτική ψυχολογία είχε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, που είδε τα κέρδη της για το β' τρίμηνο να διαμορφώνονται στα 2,25 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τον τίτλο της να κερδίζει 1,35%.

Το κλίμα στην αγορά ενισχύθηκε περαιτέρω από τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο για τον κορονοϊό, με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που συνεργάζεται με την βρετανική φαρμακευτική AstraZeneca ενημερώνει ότι θα ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής, κατά την οποία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε ικανοποιητικός αριθμός αντισωμάτων.

Σημειώνεται ότι ήδη από χτες, η φαρμακευτική Moderna είχε αναφέρει πως το πειραματικό της εμβόλιο για τον κορονοϊό είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία «ισχυρών» αντισωμάτων και στους 45 εθελοντές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κλινικών δοκιμών Φάσης 1, δημιουργώντας μεγάλη αισιοδοξία πως θα είναι αποτελεσματικό και γρήγορα διαθέσιμο στην αγορά.