Νέα ιστορικά υψηλά για τον Nasdaq

Νέα ιστορικά υψηλά για τον Nasdaq

Σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές ο Nasdaq με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας καθώς αξιολόγησαν θετικά τις διαβεβαιώσεις του Λευκού ότι η συμφωνία με την Κίνα παραμένει σε ισχύ. 

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα σήμερα αναστάτωση προκλήθηκε όταν ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για εμπορικά ζητήματα Πίτερ Ναβάρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο  Fox News είχε αφήσει να εννοηθεί πως η εμπορική συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο θέτοντας τέλος στις εμπορικές συγκρούσεις που μαίνονταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν είναι σε ισχύ.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Π. Ναβάρο διευκρίνισε ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει τελειώσει, και δήλωσε πως τα σχόλιά του είχαν «ληφθεί ​​εκτός πλαισίου». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε μέσω tweet ότι «η εμπορική συμφωνία με την Κίνα παραμένει πλήρως ανέπαφη. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουν να τηρούν τους όρους της Συμφωνίας!».

Στη λήξη της συνεδρίασης,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0.50% ή 131 μονάδες και έκλεισε στις 26.156 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,74% στις 10.131 μονάδες. Ο  S&P 500 κέρδισε 0,43% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3.131 μονάδες. 

Νωρίτερα, σημαντική άνοδο κατέγραψαν την Τρίτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν επιβράδυνση της πτωτικής πορείας της οικονομίας της Ευρωζώνης