Νέα ενίσχυση σήμερα των ελληνικών ομολόγων

Νέα ενίσχυση σήμερα των ελληνικών ομολόγων

Θεόδωρος Σεμερτζίδης

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, έπειτα από τις χθεσινές εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την ύφεση στο τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αλλά και την παραμονή κατά μια ημέρα των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, αλλά και των αυξημένων πιθανοτήτων εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με έκθεση της Moddy's.

Στο θέμα της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, προστέθηκε χθες ακόμη ένα πρόβλημα, αυτό της ύφεσης που κατέγραψε η ελληνική οικονομία στο τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, διαμορφώνοντας αρνητικά δεδομένα για την κυβέρνηση όσο αφορά την λήψη νέων πρόσθετων μέτρων.

Κοντά στα υψηλά ημέρας βρίσκονται λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με αυτήν του διετούς να παραμένει σταθερά πάνω από το 8%, καταγράφοντας μαζί με το δεκαετές την μεγαλύτερη μεταβολή μεταξύ των υπόλοιπων σειρών.

Κοντά στα υψηλά ημέρας, στο 8,131%, διατηρείται η απόδοση του διετούς ομολόγου, σημειώνοντας χαμηλό στο 7,999%, όπως διακρίνουμε στο παρακάτω γράφημα.

Στο δεύτερο της διαπραγμάτευσης η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κατέγραψε νέο υψηλό ημέρας, στο 7,212%, πραγματοποιώντας στις αρχές αυτής χαμηλό στο 7,083%, όπως παρατηρούμε στο παρακάτω γράφημα.