Μικτές τάσεις στη Wall με ρυθμιστή το πετρέλαιο

Μικτές τάσεις στη Wall με ρυθμιστή το πετρέλαιο

Εναλλαγές προσήμου στη σημερινή συνεδρίαση για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street με το πετρέλαιο να κινείται σε αρνητικό έδαφος με μεγάλες απώλειες μετά από την έκθεση της ΕΙΑ.

Μικτές τάσεις για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street σήμερα, σε μια συνεδρίαση με αρκετές εναλλαγές προσήμου. Βαρόμετρο για την πορεία των δεικτών στη σημερινή συνεδρίαση ήταν το πετρέλαιο που ενώ τις πρώτες ώρες σημείωνε κέρδη, στη συνέχεια βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος μετά την έκθεση της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Ενέργειας.

Σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκαν και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που αφορούσαν στις αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας που βρέθηκαν σε χαμηλό τριών μηνών. Ωστόσο, καλύτερη εικόνα για την κατάσταση της αγοράς εργασίας θα δώσουν τα αυριανά στοιχεία από το υπουργείο Απασχόλησης.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 23,30 μονάδων (0,13%) κλείνοντας στις 17.895,41 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημείωσε κέρδη 17,65 μονάδων (0,36%) έκλεισε στις 4.876,81 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 1,18 μονάδες (0,09%) και έκλεισε στις 2.097.90 μονάδες.

Το πετρέλαιο υποχώρησε σχεδόν κατά 5% σήμερα, Πέμπτη, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα δύο μηνών, έπειτα από την παρουσίαση των στοιχείων της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έδειξαν μικρότερη από την αναμενόμενη εβδομαδιαία πτώση στα αποθέματα αργού πετρελαίου.

Την ίδια ώρα, σε χαμηλό τριών μηνών οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας καθώς μειώθηκαν κατά 16.000 την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, χαμηλό τριών μηνών στις 254.000, μέγεθος που δεν δείχνει σημάδια αύξησης των απολύσεων.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του MarketWatch, είχαν προβλέψει οι νέες αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 265.000 την εβδομάδα από τις 26 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. 

Στο επίκεντρο της προσοχής επενδυτών και αναλυτών βρέθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, επικεφαλής χάραξης πολιτικής της Τράπεζας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανάπτυξη έχει επηρεαστεί αρνητικά από το ασθενές εξωτερικό (οικονομικό) περιβάλλον, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και τη συνεχιζόμενη απομόχλευση των επιχειρήσεων της ευρωζώνης, ενώ οι κίνδυνοι διατηρούνται σε αρνητική δυναμική, απαιτώντας αυξημένη προσοχή. 

Υπενθυμίζεται πως χθες, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed σύμφωνα με τα οποία αυξήθηκαν οι «μετριοπαθείς φωνές» ως προς τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς την αύξηση των επιτοκίων.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της PepsiCo Inc. κέρδισε 1,50% καθώς η εταιρεία παρουσίασε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης.

Νωρίτερα, με κέρδη άνω 1% ολοκλήρωσε η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με το θετικό κλίμα έπειτα από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED.