Μικτές τάσεις στη Wall με μάκρο και πετρέλαιο στο επίκεντρο

Μικτές τάσεις στη Wall με μάκρο και πετρέλαιο στο επίκεντρο

Με μικτές τάσεις συνεχίζεται η σημερινή συνεδρίαση της  Wall Street με τους τρεις βασικούς δείκτες να χάνουν έδαφος παρά την ώθηση που δέχθηκαν από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Καθοριστικό λόγο για αυτή την αντιστροφή κλίματος έπαιξε η καθοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου εξαιτίας της έκθεσης της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Ενέργειας που έδειξε πτώση στα αποθέματα αλλά ήταν μικρότερη της αναμενόμενης.

Παράλληλα οι ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις του Brexit στις παγκόσμιες αγορές ακόμη δεν φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί από τις τάξεις των επενδυτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 25,01 μονάδες (0,13%) κινούμενος στις 17.895 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 6,62 μονάδων (0,13%) βρίσκεται στις 4.865 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει  1,56 μονάδες (0,07%) και κινείται στις 2.098 μονάδες.

Σε χαμηλό τριών μηνών οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας καθώς μειώθηκαν κατά 16.000 την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, χαμηλό τριών μηνών στις 254.000, μέγεθος που δεν δείχνει σημάδια αύξησης των απολύσεων.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του MarketWatch, είχαν προβλέψει οι νέες αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 265.000 την εβδομάδα από τις 26 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. 

Στο επίκεντρο της προσοχής επενδυτών και αναλυτών βρέθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, επικεφαλής χάραξης πολιτικής της Τράπεζας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανάπτυξη έχει επηρεαστεί αρνητικά από το ασθενές εξωτερικό (οικονομικό) περιβάλλον, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και τη συνεχιζόμενη απομόχλευση των επιχειρήσεων της ευρωζώνης, ενώ οι κίνδυνοι διατηρούνται σε αρνητική δυναμική, απαιτώντας αυξημένη προσοχή. 

Υπενθυμίζεται πως χθες, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed σύμφωνα με τα οποία αυξήθηκαν οι «μετριοπαθείς φωνές» ως προς τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς την αύξηση των επιτοκίων.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της PepsiCo Inc. κερδίζει 2,42% καθώς η εταιρεία παρουσίασε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να βρίσκονται σε θετικό έδαφος και με κέρδη άνω του 1% τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από την αισιοδοξία που προκάλεσαν χθες τα πρακτικά της Fed.