Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit

Μικτή εικόνα με μικρές διακυμάνσεις παρουσίασαν σήμερα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς το βλέμμα των επενδυτών έχει στραφεί στη Βρετανία μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας το οποίο κήρυξε «άκυρη» και «μη νόμιμη» την ενέργεια της κυβέρνησης να διακόψει τις εργασίες της Βουλής.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 389,84 μονάδες (+0,01%) και τους επιμέρους κλάδους τους να τερματίζουν με μικτά πρόσημα. 

Απώλειες 0,3% κατέγραψε ο γερμανικός DAX που έκλεισε στις 12.307 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,04% ολοκλήρωσε ο γαλλικός CAC 40 στις 5.628 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε ο βρετανικός FTSE 100 που υποχώρησε κατά 0,47% και ολοκλήρωσε στις 7.291 μονάδες.

Λίγο καλύτερη ήταν η εικόνα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, όπου ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,27% και ολοκλήρωσε στις 9.118 μονάδες, ενώ σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο ιταλικός FTSE MIB (+0,01) κλείνοντας στις 21.901 μονάδες.

Στις υπόλοιπες εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, την αρχική αισιοδοξία που προήλθε από τις δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούσιν πως οι συζητήσεις ΗΠΑ- Κίνας θα ξεκινήσουν εκ νέου σε δύο εβδομάδες, αντιστράφηκε γρήγορα με την ομιλία Τραμπ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στην Κίνα, κατηγορώντας το Πεκίνο για τις πρακτικές του στο εμπόριο και τα πνευματικά δικαιώματα, προσθέτοντας ότι δεν θα διστάσει να βάλει και άλλους δασμούς, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα κάνω μια συμφωνία εις βάρος του Αμερικανικού λαού».