Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα σήμερα την απόφαση της Federal Reserve Bank για τη νομισματική πολιτική και τα επιτόκια, καθώς και νεότερες εξελίξεις στις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας για την ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης μιας συμφωνίας που θα τερματίζει τον εμπορικό πόλεμο μέσω της αλληλοεπιβολής δασμών.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,13% στις 405,8 μονάδες, με τα βασικά αγαθά να σημειώνουν άνοδο κατά 0,9%, ενώ οι μετοχές του λιανικού εμπορίου και του κλάδου των τηλεπικοινωνιών υποχωρούν κατά 0,4%.

Στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,37%, στις 13.118 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40, με οριακές μεταβολές καταγράφει οριακή πτώση της τάξης του 0,01% στις 5.847 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100, καταγράφει άνοδο 0,33% και κινείται στις 7.237 μονάδες. 

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι δείκτες της περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB, ο οποίος καταγράφει πτώση 0,12% και κινείται στις 23.095 μονάδες και τον ισπανικό IBEX 35, να κινείται επίσης πτωτικά 0,19%, ευρισκόμενος στις 9.304 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις που θα παρθούν αργότερα από την Fed κατά την τελευταία συνεδρίαση του έτους, με την πλειονότητα των αναλυτών να εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της μετά τις τρεις μειώσεις που πραγματοποίησε φέτος. Παράλληλα, το βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας, με δημοσίευμα της Wall Street Journal χθες Τρίτη να αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να καθυστερήσει την απόφαση επιβολής επιπλέον δασμών της τάξης του 15% από την επόμενη Κυριακή σε κινεζικά προϊόντα αξίας 160 δισ. δολαρίων.