Μικρές απώλειες στη Wall μετά την απόφαση της Fed

Μικρές απώλειες στη Wall μετά την απόφαση της Fed

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει στην τρίτη αύξηση επιτοκίων μέσα στο 2018 δίνοντας ταυτόχρονα σήμα για μια τέταρτη μέχρι το τέλος του έτους.

Παραδοσιακά η Wall Street εμφανίζεται επιφυλακτική τις ημέρες που συνεδριάζει η Fed με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι καθώς οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν από την κλιμάκωση της έντασης των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 106,93 μονάδες ή 0,40% και έκλεισε στις 26.385 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που έχασε 17,11 μονάδες ή 0,21% ολοκλήρωσε στις 7.990 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 9,59 μονάδες ή 0,33% και έκλεισε στις 2.905 μονάδες.

Στην τρίτη αύξηση επιτοκίων μέσα στο 2018 προχώρησε όπως αναμενόταν η Fed μετά τη διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το κόστος δανεισμού από 2% έως 2,25% με το επίπεδο αυτό να είναι το υψηλότερο από το φθινόπωρο του 2008, λίγο μετά την χρεοκοπία της Lehman Brothers.

H απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα από τους αξιωματούχους της Fed που συμμετείχαν στην επιτροπή ενώ όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η ανακοίνωση που εξέδωσαν «δείχνει» πως η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε τέταρτη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

τα εταιρικά νέα, η μετοχή της Nike έχασε 2,69% με την εταιρεία να ανακοινώνει δημοσιονομικά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2019 που ωστόσο είναι κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Square Inc έχασε 0,60% μετά την καταγραφή των μεγαλύτερων ημερησίων ποσοστιαίων κερδών στη χθεσινή συνεδρίαση.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές εν αναμονή της απόφασης της Fed.