Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στο πετρέλαιο

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στο πετρέλαιο

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες έχοντας ως οδηγό τις μετοχές των εταιρειών της ενέργειας, καθώς ο κλάδος ενισχύθηκε μετά το ράλι 30% που έφτασε να κάνει το πετρέλαιο.

Το θετικό μομέντουμ στις ευρωαγορές τροφοδοτήθηκε από το ράλι του πετρελαίου μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία θα φτάσουν σύντομα σε συμφωνία όσον αφορά στην παραγωγή πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο Τραμπ έκανε λόγο για 10 εκατ. βαρέλια αλλά ανέφερε ότι η συμφωνία μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη περικοπή της τάξης των 15 εκατ. βαρελιών.

Το Κρεμλίνο διέψευσε τον ισχυρισμό του προεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τον οποίο είχε επικοινωνία τόσο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της παραγωγής του πετρελαίου. "Δεν υπήρξε επικοινωνία μέχρι στιγμής" είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμιτρι Πεσκοφ στο πρακτορείο Interfax. 

Σ' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε με κέρδη 0,2%.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 9.570 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 0,33% και ολοκλήρωσε στις 4.220, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που ενισχύθηκε 0,47% στις 5.480 μονάδες.

Ο ισπανικός IBEX 35 στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, υποχώρησε οριακά και έκλεισε στις 6.574 μονάδες, ενώ την καλύτερη επίδοση της ημέρας σημείωσε ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB με κέρδη 1,75% στις 16.834 μονάδες.