Μικρά κέρδη στη Wall Street πριν τις αποφάσεις της Fed

Μικρά κέρδη στη Wall Street πριν τις αποφάσεις της Fed

Μικρά κέρδη σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street πριν ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική αλλά και την ακρόαση ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους επικεφαλής των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών των ΗΠΑ ώστε να εξεταστεί η κυρίαρχη θέση που κατέχουν στην αγορά. 

Ειδικότερα, η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων εξετάζει πώς οι επιχειρηματικές πρακτικές των εταιρειών αυτών και η συγκέντρωση στοιχείων των χρηστών τους πλήττει τους μικρότερους ανταγωνιστές τους. Σύμφωνα με το CNBC αναμένεται να καταθέσουν μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ επικεφαλής του Facebook, o Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο Τιμ Κουκ της Apple και ο Σανταρ Πιτσαι της Google.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρεία Gilead για προμήθεια του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, που χρησιμοποιείται κατά της Covid-19, σε ποσότητα ικανή να καλύψει 30.000 ασθενείς στο μπλοκ από τις αρχές Αυγούστου.

«Η Κομισιόν υπέγραψε συμβόλαιο με την φαρμακευτική εταιρεία Gilead προκειμένου να εξασφαλιστούν δόσεις του φαρμάκου Veklury – εμπορική ονομασία της ρεμδεσιβίρης. Από τις αρχές Αυγούστου, παρτίδες του συγκεκριμένου φαρμάκου θα είναι διαθέσιμες στα κράτη μέλη της ΕΕ και την Μεγάλη Βρετανία», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 26.415 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,1% στις 10.519 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται 0,7% και κινείται στις 3.240 μονάδες.