Καταθέτουν στο Κογκρέσο οι επικεφαλής Google, Amazon, Apple και Facebook

Καταθέτουν στο Κογκρέσο οι επικεφαλής Google, Amazon, Apple και Facebook

Κατάθεση ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων θα δώσουν σήμερα οι επικεφαλής των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών των ΗΠΑ ώστε να εξεταστεί η κυρίαρχη θέση που κατέχουν στην αγορά. 

Η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων εξετάζει πώς οι επιχειρηματικές πρακτικές των εταιρειών αυτών και η συγκέντρωση στοιχείων των χρηστών τους πλήττει τους μικρότερους ανταγωνιστές τους.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC αναμένεται να καταθέσουν μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ επικεφαλής του Facebook, o Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο Τιμ Κουκ της Apple και ο Σανταρ Πιτσαι της Google.

Στο προσχέδιο των καταθέσεων που επικαλείται το δίκτυο, Μπέζος και Ζούκερμπεργκ θα υπερασπιστούν τις εταιρείες τους ισχυριζόμενοι ότι αντιμετωπίζουν ισχυρό ανταγωνισμό από μεγάλους αντιπάλους.

Ο Μπέζος πρόκειται να δηλώσει ενώπιον της επιτροπής ότι η Amazon κατέχει μικρό κομμάτι της συνολικής αγοράς λιανικών πωλήσεων και είναι αναγκασμένη να ανταγωνίζεται κολοσσούς όπως η Walmart.

Επίσης θα προσθέσει ότι η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε το διαδικτυακό εμπόριο και όχι μόνο αυτό μέσω της εταιρείας του.

Από την πλευρά του, ο Ζούκερμπεργκ θα ισχυριστεί ότι το Facebook πέτυχε με “τον αμερικανικό τρόπο”, προσφέροντας προϊόντα τα οποία οι πολίτες βρήκαν αξιόλογα, αφού η εταιρεία ξεκίνησε από το τίποτα, σύμφωνα με την κατάθεσή του που αναρτήθηκε χθες Τρίτη στο διαδίκτυο.