Μικρά κέρδη στη Wall με οδηγό την τεχνολογία

Μικρά κέρδη στη Wall με οδηγό την τεχνολογία

Με το δεξί ξεκίνησαν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των κερδών και να τους οδηγεί σε θετικό έδαφος παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα. 

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παγκοσμίως συνεχίζουν να αυξάνονται προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα lockdown που θα βυθίσει περισσότερο την οικονομία. 

Πολλοί αναλυτές στα ξένα πρακτορεία προβλέπουν ότι η οικονομία θα κινηθεί σε σχήμα V, δηλαδή απότομη άνοδος που θα ακολουθήσει την απότομη πτώση λόγω κορονοϊού. 

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0.59% ή 153 μονάδες και κινείται στις 26.024 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,11% στις 10.056 μονάδες. Ο  S&P 500 κέρδισε 0,65% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3.117 μονάδες. 

Σημειώνεται πως και οι τρεις βασικοί δείκτες καταγράφουν ήδη τέσσερις εβδομάδες κερδών τις τελευταίες πέντε. Dow Jones και S&P 500 κέρδισαν 1% την προηγούμενη εβδομάδα ενώ ο Nasdaq έκανε άλμα πάνω από 3%. 

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης της Chicago Fed που μετράει την οικονομική δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο ανέκαμψε στο 2,61 τον Μάιο από -17,89 τον προηγούμενο μήνα. Ο εν λόγω δείκτης αποτελεί ένα μέσο όρο 58 οικονομικών δεικτών και τον Μάιο 72 από αυτούς βελτιώθηκαν ενώ 13 επιδεινώθηκαν. 

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple Inc κέρδισε 2,62% με την εταιρεία να πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών από το 1987 αλλά για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Νωρίτερα,πτωτικά κινήθηκαν τη Δευτέρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται στις ΗΠΑ αλλά και οι τοπικές εξάρσεις στη Γερμανία, προκαλούν ανησυχίες για μία νέα έξαρση της νόσου και ενδεχομένως μία νέα σειρά περιοριστικών μέτρων.