Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο

Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο

Με μικρή άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, αφού οι προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης τους επόμενους μήνες επανέφεραν τα συμβόλαια του πετρελαίου σε θετικό έδαφος μετά τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Ωστόσο, οι traders συνεχίζουν να σταθμίζουν τις προοπτικές για την ενεργειακή ζήτηση λόγω των τελευταίων εξελίξεων με το εμβόλιο της AstraZeneca αλλά και την επαναφορά των lockdown στην Ευρώπη που πλήττουν την οικονομική δραστηριότητα.

Έτσι, κατά την ημέρα λήξης του, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου κέρδισε 13 σεντς, ή 0,2%, κλείνοντας στα 61,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Μαΐου για το πετρέλαιο τύπου Brent έκλεισε με άνοδο 14 σεντς ή 0,2% στα 61,58 δολάρια το βαρέλι.

Την προηγούμενη εβδομάδα το WTI υποχώρησε κατά 6,4% ενώ το Brent σημείωσε πτώση 6,8%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Οκτώβριο. 

«Το πετρέλαιο είχε τη χειρότερη εβδομάδα του έτους, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε σε σημείωμά της η ολλανδική τράπεζα ING.

«Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια στιγμή που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αδυναμίας στη φυσική αγορά πετρελαίου», τόνισε η ING.