Mία ανάσα από το 1,20 το ευρώ καθώς διατηρούνται οι πιέσεις

Mία ανάσα από το 1,20 το ευρώ καθώς διατηρούνται οι πιέσεις

Περιθώρια για βαθύτερες απώλειες δείχνει το ημερήσιο διάγραμμα EUR/USD, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τη χορήγηση εμβολίων στις χώρες της Ευρωζώνης και την οικονομική ανάπτυξη λειτουργούν ως βαρίδι για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ως στήριξη για το ευρώ σε περίπτωση που τα νούμερα είναι καλύτερα των εκτιμήσεων.

Η ανανεωμένη αισιοδοξία για ένα τεράστιο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας αύξησε τις ελπίδες για ισχυρή παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Αυτό, μαζί με θετικά νέα σχετικά με την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου COVID-19 ικανό να αντιμετωπίσει κάθε μετάλλαξη, ενίσχυσε την όρεξη των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Η επαναφορά της αισιοδοξίας στις αγορές, με την άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών, λειτουργεί ως ανάχωμα από την περαιτέρω πτώση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, αλλά δείχνει να μην είναι αρκετό.

Από τεχνικής άποψης, η ολονύκτια διαπραγμάτευση κάτω της ισχυρής οριζόντιας αντίστασης του επιπέδου 1,2050-60 φαίνεται να προετοιμάζει το στάδιο για μια περαιτέρω βραχυπρόθεσμη υποτίμηση. Η επακόλουθη αδυναμία κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο του 1,2000 θα ενισχύσει τις αρνητικές προοπτικές και θα κάνει το ζεύγος ευάλωτο σε μια πιθανή ολίσθηση προς τη ζώνη του 1,1930.

Από την άλλη πλευρά, η απόπειρα ανάκαμψης μπορεί τώρα να αντιμετωπίσει αντίσταση κοντά στα υψηλά επίπεδα της νύχτας 1,2050 και γύρω από την περιοχή 1,2085-90. Οποιαδήποτε περαιτέρω θετική κίνηση πέρα από το 1,2100 είναι πιθανότερο να θεωρηθεί ως ευκαιρία πώλησης και διατρέχει τον κίνδυνο να ασθενήσει αρκετά γρήγορα κοντά στη ζώνη του 1,2140-50.

Μόνο μια σταθερή διάσπαση των αναφερόμενων επιπέδων αντίστασης θα αναιρέσει την πτωτική τροχιά και θα επιτρέψει στο ζεύγος να συνεχίσει την προηγούμενη, ισχυρή, ανοδική τάση των περασμένων μηνών.

Οι ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων κατά την διάρκεια της ημέρας, καταρχάς από την ευρωπαϊκή ήπειρο σχετικά με τις τιμές πληθωρισμού καταναλωτών της ευρωζώνης, τα στοιχεία για τον τομέα μεταποίησης στις ΗΠΑ, τα νέα στοιχεία για το πακέτο οικονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας καθώς και η εξέλιξη της πανδημίας θα καθορίσουν τη συνέχεια στις βραχυπρόθεσμες τιμές της ισοτιμίας.