Νέες απώλειες στη Wall μετά τις ισχυρές απώλειες δύο ημερών

Νέες απώλειες στη Wall μετά τις ισχυρές απώλειες δύο ημερών

Απώλειες αυτή την ώρα για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall που έχασαν το θετικό πρόσημο που διατηρούσαν στην αρχή της συνεδρίασης και οφείλοταν κατά κύριο λόγο σε νέα που αφορούσαν μεγάλες εταιρικές συμφωνίες. Οι επενδυτές πλον επικεντρώνονται για άλλη μια φορά στις απώλειες των τιμών του πετρελαίου. Η παγκόσμια πλεονασματική προσφορά πετρελαίου ανησυχεί τους επενδυτές παρόλο που νωρίτερα σήμερα το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Πετρελαίου δήλωσε πως τα αποθέματα αργού πετρελαίου μπορεί να έχουν μειωθεί κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει μονοπωλήσει η συγχώνευση-μαμούθ που βρίσκεται στα σκαριά μεταξύ των Dow Chemical και DuPont που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της χημικής βιομηχανίας και θα σφραγίσει την ισχυρότερη χρονιά στον τομέα των εξαγορών. Η συμφωνία θα συνδυάσει δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της αμερικανικής βιομηχανίας, με κεφαλαιοποίηση περίπου 60 δισ. δολαρίων η κάθε μία, και θα δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία χημικών, μετά την BASF SE, και τη μεγαλύτερη εταιρεία σπόρων και φυτοφαρμάκων, ξεπερνώντας τη Monsanto Co. Επίσης, θα έχει πάνω από 90 δισ. δολάρια σε πωλήσεις, κατέχοντας ισχυρή θέση σε όλους τους κλάδους από πλαστικά έως χημικά και βιομηχανία. Αυτλη την ώρα η μετοχή της DuPont''s κάνει άλμα 13,25%.

Αυτή την ώρα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 128 μονάδες (0,73%) και βρίσκεται στις 17.434 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 92  μονάδες (1,83%) και βρίσκεται στις 5.005 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 25 μονάδες ( 1,14%) και βρίσκεται στις 2.039 μονάδες.

Παράλληλα, μετά τα χτεσινά στοιχεία για τις μειωμένες εξαγωγές της Κίνας για πέμπτο διαδοχικό μήνα, σήμερα ανακοινώθηκε πως ο πληθωρισμός αυξήθηκε 1,5% το Νοέμβριο σε σύγκριση με πέρυσι μετά την αύξηση του 1,3% τον Οκτώβριο.  Οι τιμές καταναλωτή για τη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο έχασαν 5,9% το Νοέμβριο συγκριτικά με πέρυσι, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο με τον Οκτώβρη.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Kinder Morgan Inc. κερδίζει 6,14% παρόλο που η εταιρεία κολοσσός στον κλάδο της ενέργειας ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως μείωσε το μέρισμά της.

Η Yahoo Inc χάνει 1,72% μετά την επιβεβαίωση δημοσιευμάτων που την ήθελαν να αναστείλει το deal με την κινεζική εταιρεία Alibaba Group Holding Ltd.