Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο σημείωσε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καθώς έκλεισε με 1,4%, αντιστρέφοντας τα προηγούμενα κέρδη, καθώς σχεδόν όλοι οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες ήταν αρνητικοί, μετά τις μεγάλες απώλειες της Wall Street. Οι μετοχές στο τομέα της Τεχνολογίας είχαν και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφοντας μείωση κατά μέσο όρο 4%.

Αναλυτικότερα, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,4% στις 366 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,52% στις 5.850 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε μειωμένος κατά 1,4% στις 13.057 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,44% στις 5.009 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB απώλεσε 1,5% στις 19.551 μονάδες 

Ο δείκτης PMI Υπηρεσιών στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο κινήθηκε υψηλότερα του αναμενομένου, στις 51,9 μονάδες έναντι 51,6 που προέβλεπαν οι αναλυτές, με οποιαδήποτε τιμή άνω του 50 να σηματοδοτεί επέκταση, σύμφωνα με το CNBC το οποίο σημειώνει ότι παρόλα αυτά ο δείκτης κινήθηκε χαμηλότερα έναντι των 54,9 μονάδων του Ιουλίου, καθώς σειρά ευρωπαϊκών χωρών παλεύει με νέο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κατανοήσει τα αιτήματα των "27" για το ζήτημα της αλιείας και του υγιούς ανταγωνισμού, εάν το Λονδίνο επιθυμεί να υπάρξει πρόοδος προς μια νέα εμπορική συμφωνία των δύο μερών μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας Ντέιβ Ράμσντεν και ο συνάδελφός του, Gertjan Vlieghe, προειδοποίησαν την Τετάρτη ότι η βρετανική οικονομία θα μπορούσε να υποστεί μια βαθύτερη πληγή από την πανδημία του κοροναϊού από την προβλεπόμενη από την Τράπεζα τον περασμένο μήνα.

Επίσης, τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι οι νέες καταθέσεις για παροχές ανεργίας ανήλθαν σε 881.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 29 Αυγούστου, ξεπερνώντας τα 950.000 που αναμενόταν σε δημοσκόπηση των οικονομολόγων του Dow Jones.