Άνω του 1% ενισχύεται ο Dow

Άνω του 1% ενισχύεται ο Dow

Έπειτα από πολλές εναλλαγές προσήμων, Dow και S&P καταγράφουν κέρδη, με τον Nasdaq να βρίσκεται σε αρνητικό επίπεδο. 

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,54% στις 1.913,23 μονάδες, ενώ ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 1,15% στις 16.338,71 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq υποχωρεί 0,1% στις 4.511,37 μονάδες.

Το πετρέλαιο WTI ενισχύθηκε 8% στα 32,28 δολάρια στη Νέα Υόρκη, ενώ το Brent σημείωσε κέρδη 7,15% στα 35,05 δολάρια, παρά τη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση στα αποθέματα των ΗΠΑ

Ο κλάδος των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, ο οποίος περιλαμβάνει εταιρείες του λιανικού εμπορίου, τράπεζες κ.α., αναπτύχθηκε τον Ιανουάριο με το μικρότερο ρυθμό σχεδόν δύο ετών, όπως ανακοίνωσε το Institute for Supply Management (ISM). 

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα η ADP για την απασχόληση του ιδιωτικού τομέα φάνηκαν να στηρίζουν τα προσωρινά κέρδη της Wall Street, εν αναμονή των καταστάσεων μισθοδοσίας της Παρασκευής που θα δώσουν τη συνολική εικόνα της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, η μετοχή της Yahoo υποχωρεί 4,5%, έπειτα από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν εχθές αλλά και τα σχέδια της εταιρείας να προχωρήσει σε κλείσιμο γραφείων, απολύσεις και πωλήσεις παγίων.

Οι μετοχές της γερμανικής Syngenta στις ΗΠΑ ενισχύονται 1,8%, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με την ChemChina.

Η Merck υποχωρεί 1%, καθώς οι πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου δεν ανταποκρίθηκαν στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αντίθετα, η Comcast ενισχύεται κατά 5,3%, έπειτα από την ανακοίνωση αυξημένων εσόδων.