Με κέρδη έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street

Με κέρδη έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street

Με κέρδη για τους τρεις βασικούς δείκτες έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, μια μέρα μετά την καλύτερη ημέρα απόδοσής τους από τον Ιανουάριο, όπου επανήλθε η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την αμερικάνικη οικονομία.

Οι δείκτες ενώ ξεκίνησαν με απώλειες, στη συνέχεια τις  περιόρισαν  μετά τη δημοσιοποίηση του Beige Book της Fed σύμφωνα με το οποίο ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας χαρακτηρίζεται ως μετριοπαθής, αλλά και την έκθεση της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Ενέργειας που έδειξε ότι μειώθηκε η εγχώρια παραγωγή δίνοντας ώθηση στις τιμές του πετρελαίου.

Σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται για μια ακόμη ημέρα η πορεία των τιμών του πετρελαίου αλλά και των μακροοικοινομικών στοιχείων, ενόψει των σημαντικών στοιχείων για την αγορά εργασίας που θα δημοσιευτούν την Παρασκευή.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 34 μονάδες (0,20%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 16.899 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε κέρδη 13 μονάδων (0,29%) έκλεισε στις 4.703 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 8 μονάδες (0,39%) και έκλεισε στις 1.986 μονάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου σήμερα αρχικά κινήθηκαν καθοδικά, μετά την έκθεση του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Πετρελαίου ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 9,9 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Η έκθεση αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη που έδειχνε αύξηση κατά 2,6 εκατ. δολάρια την εβδομάδα.

Ωστόσο, η σημερινή έκθεση της ΕΙΑ έδειξε ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 25.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που ενίσχυσε τις προσδοκίες για περαιτέρω μείωσή της. Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά , αλλά δεν εκτοξεύτηκαν διότι στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση των αποθεμάτων του πετρελαίου.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 214.000 κατέγραψε το Φεβρουάριο η ADP (Automatic Data Processing) και πρόκειται για ήπια αύξηση από το αναθεωρημένο ποσό των 193.000 θέσεων.

Οι αναλυτές χρησιμοποιούν τα στοιχεία της ADP για να έχουν μια εικόνα της έκθεσης του Υπουργείου Απασχόλησης που αναμένεται την Παρασκευή και καλύπτει και τις θέσεις του δημοσίου.

Η αύξηση του Φεβρουαρίου ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων, ενώ οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το MarketWatch είχαν προβλέψει μια αύξηση 185.000 απ'' την αρχική εκτίμηση του Ιανουαρίου για 205.000.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Chesapeake Energy Corp. κέρδισε 23,19%. την ώρα που κυκλοφόρησε η είδηση ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Aubrey McClendon για συνομωσία σε προσφορές μίσθωσης εξεδρών πετρελαίου και εγκαταστάσεων φυσικού αερίου. Ωστόσο σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ο Aubrey McClendon σκοτώθηκε πριν από λίγο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η μετοχή της Checkpoint Systems Inc. έκανε άλμα 29,28% μετά την ανακοίνωση πως η εταιρεία δέχτηκε προσφορά εξαγοράς από την CCL Industries.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Abercrombie & Fitch Co. κέρδισε 4,36% αν και ανακοίνωσε πως οι συνολικές πωλήσεις της παρουσίασαν πτώση. Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται η μετοχή της American Eagle Outfitters Inc. που κέρδισε 0,36% και αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Νωρίτερα, τη σκυτάλη της ανόδου πήραν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια έπειτα από τα θετικά νέα για την ευρωπαϊκή και αμερικανική οικονομία, αλλά και μετά τα σημερινά στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας της Αυστραλίας, αποδεικνύοντας πως η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία δεν είναι τόσο άσχημη, όσο θεωρούνταν πριν ένα μήνα.