Λεφτά από τον αέρα: Τι πυροδότησε την άνοδο του Ripple κατά 146% μέσα σε μια εβδομάδα;

Λεφτά από τον αέρα: Τι πυροδότησε την άνοδο του Ripple κατά 146% μέσα σε μια εβδομάδα;

Το βράδυ της Τρίτης, το $XRP έφτασε στα $0,70, και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση κεφαλαιοποίησης του σχετικού πίνακα καταγράφοντας άνοδο 130% από το Σάββατο που διαπραγματεύονταν στα $0,30. Νωρίτερα έφτασε μέχρι τα $0,79, το υψηλότερο σημείο από τις 10 Μαΐου 2018. Το ίδιο ισχύει και για την δραστηριότητα στο blockchain, με τους νέους λογαριασμούς στο Ripple Ledger να αυξάνονται κατά 200%, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 5.500 τις τελευταίες πέντε ημέρες. 

Ποιος είναι ο βασικός λόγος που αυξάνεται η τιμή του Ripple: 

Το ράλι του Ripple σε αντίθεση με την θεαματική άνοδο που σημειώνει το Bitcoin, οφείλεται κυρίως σε ιδιώτες επενδυτές. Διαθέτει ιδιαίτερα ευρεία ομάδα υποστήριξης, και οι υποστηρικτές του είναι ιδιαίτερα θερμοί στα κοινωνικά δίκτυα. Αντίστοιχα, το κρυπτονόμισμα έχει πολύ μεγάλα ταμειακά διαθέσιμα, με την δυνατότητα της ομάδας του να πραγματοποιεί media placements σε δίκτυα όπως το CNBC. Πολλοί επενδυτές με περιορισμένο κεφάλαιο, βλέποντας την αξία διαπραγμάτευσης του Bitcoin & Ethereum θεωρούν πως το Ripple μπορεί να έχει μεγάλη άνοδο - ωστόσο αγνοούν τα οικονομικά…Το Ripple με κεφαλαιοποίηση $32 δισ, βρίσκει μόνο το 46% του συνολικού αριθμού κρυπτονομισμάτων σε κυκλοφορία. Τα υπόλοιπα βρίσκονται υπό την κατοχή της ομάδας του Ripple Net. Να σημειώσουμε ότι στις 7 Ιανουαρίου του 2018, το Ripple είχε αγγίξει τα $3,40.

Πέρα από τις επιδιώξεις των ιδιωτών επενδυτών να εξασφαλίσουν γρήγορα κέρδη, ο δεύτερος λόγος που αυξάνεται η τιμή του $XRP είναι το αναμενόμενο airdrop του blockchain Flare Network. Το airdrop είναι η δωρεάν διανομή κρυπτονομισμάτων, συνήθως σε κατόχους κάποιου άλλου κρυπτονομίσματος. Συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου το Flare Network θα διανέμει $45 δισ. κρυπτονομίσματα $SPARK στους κατόχους των κρυπτονομισμάτων $XRP. 

Το δίκτυο Flare Network θα δημιουργήσει διασύνδεση με το Ethereum Virtual Machine, κάτι που θα επιτρέψει τις υφιστάμενες εφαρμογές αποκεντρωμένης οικονομίας να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο Ripple Net που είναι ιδιαίτερα φθηνό και γρήγορο. 

Τα ανταλλακτήρια Bithump & Bitstamp έχουν ανακοινώσει ήδη ότι θα υποστηρίξουν αυτό το airdrop, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα. 

Ωστόσο, κρυπτονομίσματα $XRP αξίας $1δισ. έχουν σταλεί από το Σάββατο στα ανταλλακτήριο, κάτι που σημαίνει ότι οι επενδυτές ετοιμάζονται να πουλήσουν τις θέσεις τους βραχυπρόθεσμα! Πιθανότερο αυτό να γίνει αμέσως μετά την διανομή των δωρεάν κρυπτονομισμάτων στις 12 Δεκεμβρίου, ή νωρίτερα εάν δούμε ξαφνική πτωτική πορεία του κρυπτονομίσματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ντόμινο πωλήσεων.