Ξεπέρασε ξανά τα 40.000 δολάρια το bitcoin μετά από νέο tweet του Έλον Μασκ

Ξεπέρασε ξανά τα 40.000 δολάρια το bitcoin μετά από νέο tweet του Έλον Μασκ

Η τιμή του bitcoin ξεπέρασε ξανά τα 40.000 δολάρια, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έγραψε στο Twitter ότι η Tesla ενδέχεται να δεχθεί ξανά στο μέλλον το κρυπτονόμισμα, εφόσον είναι εξασφαλισμένη η βιωσιμότητα και η αειφορία στη δραστηριότητα εξόρυξης. 

Ειδικότερα, το bitcoin διαπραγματεύεται με άνοδο 12% και κινείται στα 40.315 δολάρια, σύμφωνα με το ανταλλακτήριο coindesk.

Η έντονα ανοδική πορεία της ναυαρχίδας των κρυπτονομισμάτων έχει συμπαρασύρει και τις αξίες των υπολοίπων, όπως συμβαίνει συνήθως, με το Ethereum να ενισχύεται κατά 7,1% κινούμενο στα 2.532 δολάρια, ενώ το Cardano σημειώνει άνοδο 9,5% και βρίσκεται στα 1,56 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 6% και κινείται στα 0,329 δολάρια, όπως και το Stellar που ενισχύεται κατά 6,6% στα 0,34 δολάρια.

Τα κέρδη για το bitcoin προέκυψαν μετά τη δήλωση του Μάσκ την Κυριακή ότι η Tesla θα συνεχίσει να επιτρέπει συναλλαγές bitcoin «όταν υπάρχει επιβεβαίωση εύλογης (~ 50%) χρήσης καθαρής ενέργειας από όσους εξορύσσουν με θετική μελλοντική τάση».

Ο Μασκ έχει υπάρξει μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, πυροδοτώντας ράλι στις τιμές τους, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο. Τα tweets και τα σχόλιά του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα συχνά οδηγούν τις τιμές στα ύψη ή σε κατρακύλα.

Ωστόσο, η σχέση του Μασκ με το bitcoin φαίνεται να άλλαξε τον Μάιο, όταν έγραψε στο Twitter στις 12 Μαΐου ότι η εταιρεία «ανέστειλε τις αγορές οχημάτων με τη χρήση του bitcoin, λόγω ανησυχίας για την  ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων που σχετίζονται με την εξόρυξη του».

Σημειώνεται πως η εξόρυξη bitcoin απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Ειδικότερα, το bitcoin έχει αποτύπωμα άνθρακα συγκρίσιμο με εκείνο της Νέας Ζηλανδίας, παράγοντας 36,95 μεγατόνους CO2 ετησίως, σύμφωνα με την Digiconomist.