«Κερδισμένη» από τον σκεπτικισμό των αγορών για τον D. Trump η στερλίνα

«Κερδισμένη» από τον σκεπτικισμό των αγορών για τον D. Trump η στερλίνα

Κοντά σε υψηλό ενός μήνα κινείται η στερλίνα, έπειτα από τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός ξεπέρασε το στόχο της Κεντρικής Τράπεζας και καθώς οι επενδυτές περιορίζουν τις θέσεις τους στο δολάριο εν μέσω του σκεπτικισμού για τις πολιτικές του Donald Trump.

Ο προβληματισμός σχετικά με το αν ο αμερικανός πρόεδρος μπορεί να προωθήσει και να εφαρμόσει τις αναπτυξιακές πολιτικές που υποσχέθηκε αλλά και οι ανησυχίες σχετικά με την επιστροφή του προστατευτισμού στο διεθνές εμπόριο οδήγησε εχθές τους δείκτες της Wall Street στις μεγαλύτερες απώλειες από το Σεπτέμβριο, ενώ και σήμερα «πλήττει» τις αγορές.

Το βρετανικό νόμισμα εχθές ενισχύθηκε σχεδόν 1%, μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού, ενώ σήμερα ξεπέρασε τα 1,25 δολάρια, φτάνοντας στα 1,2507, το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Φεβρουαρίου. Μόνο μέσα στο Μάρτιο, η στερλίνα έχει ενισχυθεί κατά 0,7% έναντι του δολαρίου.

Πλέον, υποχωρεί κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στα 1,2447. 

Παράλληλα, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλά τεσσάρων μηνών έναντι του γεν. Το δολάριο υποχωρεί 0,4% στα 111,670 γεν, έχοντας υποχωρήσει έως και τα 111,430 γεν, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Νοεμβρίου.

Το ευρώ διέκοψε την άνοδό του έναντι του δολαρίου, καθώς υποχωρεί 0,2% στα 1,0787 δολάρια, ενώ έναντι της βρετανικής λίρας καταγράφει άνοδο 0,04% στα 0,8666 και έναντι του γεν υποχωρεί 0,5% στα 120,08 γεν.