Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, 10:52

-A +A

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικό

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, 10:52
Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικό
-A +A

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει επ'' αόριστον τους δασμούς για τις μεξικάνικες εισαγωγές στις ΗΠΑ. 

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,2% στις 378.85 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,5% στις 7.372 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC40 επίσης κατά 0,6% στις 5396 μονάδες, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κατά 0,68% στις 9.268 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,61% στις 20.485 μονάδες. 

Το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη παραμένει κλειστό λόγω αργίας (Whit Monday). 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ανακοίνωσή του μέσω Twitter δήλωσε ότι «έχει πλήρη εμπιστοσύνη» πως το Μεξικό θα σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές από την Κεντρική Αμερική, την ώρα που οι δύο γειτονικές χώρες εμφανίζονται να έχουν φτάσει σε συναίνεση. «Το Μεξικό δεσμεύθηκε να λάβει σθεναρά μέτρα για να ανακόψει το κύμα της μετανάστευσης μέσω Μεξικού προς τα νότια σύνορά μας. Αυτό θα μειώσει σημαντικά, ή θα εξαλείψει, την παράνομη μετανάστευση από το Μεξικό στις ΗΠΑ», επέμεινε ο Τραμπ.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, διαπραγματευτής στο εμπόριο με την Κίνα, δήλωσε στο CNBC ότι ο Τραμπ θα αποφασίσει αν θα εφαρμόσει περισσότερους φόρους στην Κίνα μετά από συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο, τον Ιούνιο.

Οι ηγέτες της G-20 δήλωσαν ότι οι εμπορικές και γεωπολιτικές εντάσεις έχουν εντατικοποιηθεί, αυξάνοντας τους κινδύνους για τη βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης, αλλά σταμάτησαν να ζητούν λύση στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα