Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή νέων των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας

Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή νέων των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας

Κλείσιμο με κέρδη πραγματοποίησαν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με το επενδυτικό κλίμα να εμφανίζεται ενισχυμένο ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα για την εξομάλυνση των εμπορικών τους σχέσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι αμερικανοί διαπραγματευτές προετοιμάζονται για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με τις απαιτήσεις που έχει διατυπώσει την τελευταία διετία η Ουάσινγκτον για τα πνευματικά δικαιώματα των αμερικανικών εταιριών.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στις 361,12 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,85% και όλους τους κλάδους του να εμφανίζουν θετικό πρόσημο.

Ισχυρές επιδόσεις παρουσίασε ο τραπεζικός κλάδος, με ώθηση κυρίως από τις ιταλικές τράπεζες έπειτα από εκθέσεις που τις εμφανίζουν με κεφαλαιακές θέσεις άνω των ορίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ειδικότερα, η Banco BPM πραγματοποίησε άλμα 7% ενώ η UBI Banca και η UniCredit είδαν τις μετοχές τους να ενισχύονται κατά σχεδόν 3% η καθεμία.

Η θετική εικόνα του τραπεζικού συστήματος της Ιταλίας είχε αντίκτυπο και στην αγορά της χώρας, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο κλείνει με κέρδη 1,21% στις 19.586. Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά σχεδόν 1% και ολοκλήρωσε στις 11.014 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 5.014 μονάδες με κέρδη 1,06%, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,82% στις 7.129 μονάδες, όπως και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 που έκλεισε στις 8.936 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,9%.

Στις εταιρικές επιδόσεις, η μετοχή Deutsche Post κατέγραψε κέρδη 2% μετά από έκθεση που ανέφερε ότι αναμένεται αύξηση των επιστολών από το καλοκαίρι, ενώ η βρετανική Smith & Nephew υποχώρησε κατά 3% έπειτα από την είδηση ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της NuVasive.