Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή συμφωνίας για το Brexit

Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή συμφωνίας για το Brexit

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν στην πλειοψηφία τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες και την αγορά να ποντάρει στη λύση του αδιεξόδου γύρω από το Brexit, την ώρα που διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι αναμένεται συμφωνία στις Βρυξέλλες έως σήμερα το βράδυ.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,11% στις 394,02 μονάδες και όλους τους κλάδους του με θετικό πρόσημο. Των κερδών ηγήθηκε ο κλάδος του λιανεμπορίου, ο οποίος κατέγραψε ράλι 2,4%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκό ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 1,15% και τερμάτισε στις 12.629 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 1,04% στις 5.702 μονάδες, ωστόσο στο Λονδίνο εμφανίστηκαν συγκρατημένοι οι επενδυτές με τον FTSE 100 να μένει ουσιαστικά αμετάβλητος, εμφανίζοντας -0,03% στις 7.211 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε ωστόσο στο βρετανικό νόμισμα, με την στερλίνα να καταγράφει ράλι άνω του 1% που την έφερε σε υψηλά τεσσάρων μηνών, ενώ η ισοτιμία της να διαμορφώνεται στο 1,275 του δολαρίου.

Παρόμοιο κλίμα επικράτησε και στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπου στο Μιλάνο ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1,21% και έκλεισε στις 22.365 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 στη Μαδρίτη, που ολοκλήρωσε στις 9.356 μονάδες με άνοδο 1,19%.

Στη βασική εξέλιξη της ημέρας που επηρέασε την επενδυτική διάθεση, το πρακτορείο Bloomberg μετάδωσε ότι οι διαπραγματευτές του Λονδίνου και των Βρυξελλών βρίσκονται κοντά σε προσχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο ενδέχεται να οριστικοποιηθεί ακόμα και σήμερα, Τρίτη, μεταδίδει το.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση να ανακύψουν νέα εμπόδια, ωστόσο υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η οριστική σύνταξη του νομικού κειμένου είναι κοντά.

Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί το συμφωνηθέν κείμενο στις εθνικές αντιπροσωπείες αύριο, Τετάρτη, δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ στο πρακτορείο.