Κέρδη στις ευρωαγορές- Δεν ανησυχούν τους επενδυτές οι δασμοί Τραμπ

Κέρδη στις ευρωαγορές- Δεν ανησυχούν τους επενδυτές οι δασμοί Τραμπ

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν σήμερα οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να μην εμφανίζονται επηρεασμένοι από την επιβολή δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων στις εισαγωγές των κινεζικών προϊόντων.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,73% στις 378,66 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας, με τις συνομιλίες να βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Πριν μάλιστα οι διαπραγματευτές των δύο χωρών καθίσουν ξανά στο τραπέζι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έθεσε σε εφαρμογή τους τελωνειακούς δασμούς σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων στο 25% από το 10%.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,78% στις 12.067 μονάδες και ο γαλλικός CAC κερδίζει 0,7% στις 5.350 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE κερδίζει 0,51% στις 7.244 μονάδες. 

Σημειώνεται πως οι σημερινές συναλλαγές διεξάγονται στον απόηχο της συνόδου κορυφής των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρουμανία με τους ηγέτες να συμφωνούν να δώσουν προτεραιότητα στις πολιτικές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.