Κέρδη στην Wall στον απόηχο της υπογραφής της συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας

Κέρδη στην Wall στον απόηχο της υπογραφής της συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς τόσο η υπογραφή της συμφωνίας «Πρώτης Φάσης» μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών για το εμπόριο, όσο και τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, οδηγούν τις συνεδριάσεις σε θετικό έδαφος.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, μετά την κατάκτηση των 29.000 μονάδων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης για πρώτη φορά στην ιστορία, κινείται εκ νέου ανοδικά κατά 0,59% και βρίσκεται στις 29.200,12 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, που καταγράφει άνοδο 0,48% και διαμορφώνεται στις 3.304,51 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαμορφώνεται στις 9.326,38 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,72%.

Στο ταμπλό, «άλμα» 7% σημειώνει η μετοχή της Morgan Stanley μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για το δ' τρίμηνο του 2019, με τις επιδόσεις της επενδυτικής τράπεζας να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Στο μέτωπο του εμπορίου, το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος Τραμπ και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He υπέγραψαν την συμφωνία «Πρώτης Φάσης» μεταξύ των δύο χωρών, με τον Αμερικανό πρόεδρο να εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας η Κίνα θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων και θα ενισχύσει την εποπτεία σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του ώστε να αρθούν οι δασμοί που έχουν επιβληθεί σε κινεζικά προϊόντα από την αμερικανική πλευρά με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της διαπραγμάτευσης, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα.

Τέλος, σχετικά με την πορεία της αγοράς εργασίας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το αρμόδιο υπουργείο έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 10.000 και διαμορφώθηκαν στις 204.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Ιανουαρίου, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας συμπλήρωσαν πέντε συνεχόμενες εβδομάδες κατά τις οποίες κατέγραψαν μείωση.