Κέρδη στην Ευρώπη με στήριγμα τα αποτελέσματα τριμήνου

Κέρδη στην Ευρώπη με στήριγμα τα αποτελέσματα τριμήνου

Κέρδη κατέγραψαν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αξιολογούν ακόμα την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια κι ενώ παράλληλα τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου αφήνουν πολύ ελπιδοφόρες ενδείξεις.

Συγκεκριμένα, η Fed μείωσε το κόστος δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 2%-2,25% από 2,25%-2,5%.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ η απόφαση μείωσης των επιτοκίων προέκυψε λόγω της στασιμότητας του πληθωρισμού και της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Στο ίδιο κλίμα, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο 0,75%, παρά τον επικείμενους κινδύνους σε περίπτωση που υπάρξει ένα no-deal Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,41% με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, οριακά έκλεισε ο βρετανικός FTSE 100 στις 7.587 μονάδες ενώ, ο DAX της Γερμανίας σημείωσε κέρδη 0,51% στις 12.251 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, θετικό πρόσημο κατέγραψε και ο CAC 40 που ενισχύθηκε κατά 0,7% στις 5.557 μονάδες.

Στην περιφέρεια, μεγάλη αύξηση στα κέρδη της κατέγραψε η Ιταλία με τον FTSE MIB να κερδίζει 0,77% στις 21.562 μονάδες όπως και η Ισπανία με τον IBEX 35 που ενισχύθηκε 0,74% στις 9.037 μονάδες.

Τέλος, οριακά ανοδικά έκλεισε και ο PSI 20 στην Πορτογαλία στις 5.013 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, χαμηλά καθαρά κέρδη κατέγραψε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, Societe Generale καθώς αυτά επηρεάστηκαν από το κόστος αναδιάρθρωσης της μονάδας της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Συγκεκριμένα, μείωση 14% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της εταιρείας στα 1,05 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους με τα έσοδα να υποχωρούν εξίσου κατά 2,6% στα 6,18 δισ. ευρώ.