Κέρδη στην Ευρώπη με ώθηση από Κίνα

Κέρδη στην Ευρώπη με ώθηση από Κίνα

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με το επενδυτικό κλίμα να παρουσιάζεται ενισχυμένο έπειτα από τα μέτρα για την τόνωση της κατανάλωσης που έλαβε η Κίνα. 

Ειδικότερα, ο  ο Stoxx 600 ολοκλήρωσε με άνοδο 0,63% στις 375,8 μονάδες και όλους τους κλάδους του με θετικό πρόσημο.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,62% και έκλεισε στις 11.730 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,67% ολοκληρώνοντας στις 5.387 μονάδες, όχι όμως και ο βρετανικός FTSE 100 που κατέγραψε οριακές απώλειες 0,08% κλείνοντας στις 7.089 μονάδες.

Την επίδοση της ημέρας σημείωσε ο ιταλικός FTSE MIB, ο οποίος στον απόηχο των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης πραγματοποίησε άλμα 1,52% και ολοκλήρωσε στις 20.991 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,57% και έκλεισε στις 8.728 μονάδες.

Το βασικό θέμα που απασχολεί τους επενδυτές παραμένει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε επανέναρξη των συνομιλιών.

Παράλληλα, οι σημαντική επίδραση ασκούν οι εξελίξεις στην Ιταλία για το σχηματισμό κυβέρνησης, με το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων να συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις παρόλο που όπως φαίνεται υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση που θα πρέπει να γεφυρωθεί.