Κέρδη στην Wall Street - Πλησιάζει σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P

Κέρδη στην Wall Street - Πλησιάζει σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P

Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα στην Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να τον χωρίζουν μόλις τρεις μονάδες από το να καταγράψει νέα ιστορικά υψηλά. Παράλληλα, κούρσα ανόδου κατά 8% σημείωσε και η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού Intel, συμβάλλοντας στο θετικό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώθηκε.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.958,06 μονάδες, με άνοδο 152,53 μονάδων ή +0,57%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 8.243,12 μονάδες, ενισχυμένος κατά 57,32 μονάδες ή +0,7%.

Ο δείκτης Standard & Poor''s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 3.022,55 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 12,26 μονάδες ή +0,41%.

Το ράλι ανόδου της μετοχής της Intel ενίσχυσε τις ανοδικές τάσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός είχε ανακοινώσει νωρίτερα καλύτερα των αναμενομένων εταιρικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη της Intel ανήλθαν στα 5,99 δισ. δολάρια ή 1,35 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα στα 19,19 δισ., έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για κέρδη 1,23 ανά μετοχή και έσοδα 18,05 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, τα καλά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ επέδρασαν θετικά και στο χρηματιστήριο, με τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης να βρίσκεται στις 95,5 μονάδες από 93,2 του Σεπτεμβρίου, ενώ ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών διαμορφώθηκε στις 84,8 μονάδες από 83,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Καταλυτική ήταν η επίδραση εξάλλου στην διαμόρφωση θετικού επενδυτικού κλίματος η επιβεβαίωση και από τα χείλη επισήμων ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στην οριστικοποίηση του πρώτου σκέλους της μεταξύ τους εμπορικής συμφωνίας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι επικεφαλής διαπραγματευτές των δύο χωρών, σύμφωνα και με ανακοίνωση που επικαλείται το CNBC.