Κέρδη στη Wall μετά τη «βουτιά» της προηγούμενης εβδομάδας

Κέρδη στη Wall μετά τη «βουτιά» της προηγούμενης εβδομάδας

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά τη «χειρότερο πενθήμερο των Ευχαριστιών» εδώ και εφτά χρόνια.

Την ίδια ώρα, ράλι πραγματοποιούν οι τιμές του πετρελαίου αλλά και οι διεθνής αγορές ενώ οι καταναλωτές στις ΗΠΑ προσπαθούν να επωφεληθούν των προσφορών από κατάστημα λιανικής στο διαδίκτυο λόγω της Cyber Monday.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 348,78 μονάδες ή 1,45% στις 24.641 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 114,61 μονάδες ή 1,65% και κινείται στις 7.054 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 36,41 μονάδες ή 1,38% και κινείται στις 2.668 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Nasdaq έχασε 4,3%, ο Dow είχε απώλειες 4,4% και ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 3,8%.

Ράλι πραγματοποιείται σήμερα στις ευρωαγορές αλλά και στην Ιταλία καθώς η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει στις πιέσεις της Κομισιόν και να αλλάξει τον στόχο του προϋπολογισμού της.

Στο μεταξύ, παραμένουν οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών οι ανησυχίες για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας ενόψει της συνάντησης των G20 που θα συναντηθούν ο Ντόλαντ Τραμπ με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπιγκ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Amazon κερδίζει 2,26% εν μέσω προβλέψεων πως ο τζίρος κατά τη σημερινή ημέρα θα φτάσει τα 7,8 δισ. δολάρια, αυξημένος κατά 18% σε σχέση με πέρισυ.

Νωρίτερα, με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ασιατικές αγορές με τον κινέζικο δείκτη Hang Seng να κερδίζει 1,73%.