Κατοχύρωση κερδών στη Wall Street μετά το ανοδικό σερί

Κατοχύρωση κερδών στη Wall Street μετά το ανοδικό σερί

Απώλειες καταγράφουν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη τους μετά τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά των δεικτών Dow Jones και S&P 500, ενώ το κλίμα διαταράχθηκε μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανέφερε πως «οι ΗΠΑ δεν έχουν συμφωνήσει στην άρση των κυρώσεων στα εμπορικά προϊόντα της Κίνας».

Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός πρόεδρος, παρά την χθεσινή αισιοδοξία σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ αλλά και τις διαρροές περί συμφωνίας για την άρση των εκατέρωθεν επιβεβλημένων δασμών, ανέφερε πως μέχρι στιγμής οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο με την κινεζική πλευρά, ενώ ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο, δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη συμφωνία και η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones μετά τα νέα ιστορικά υψηλά την Πέμπτη, καταγράφει απώλειες 0,13% στις 27.638,21 μονάδες, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και ο δείκτης S&P 500 με απώλειες 0,15% στις 3.080,40 μονάδες.

Οριακές απώλειες 0,04% καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που βρίσκεται στις 8.430.91 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη 4% καταγράφει η μετοχή της Disney μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για το γ΄τρίμηνο του 2019, τα κέρδη της οποίας διαμορφώθηκαν σε 1,05 δισ. δολάρια από 2,32 δισ. δολάρια ή ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ παράλληλα τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 34% στα 19,1 δισ.