Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη για τη Wall Street

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη για τη Wall Street

Ανοδικά έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, διαμορφώνοντας μια στιβαρή εβδομαδιαία άνοδο αν και οι επενδυτές εμφανίστηκαν συγκρατημένοι, εξαιτίας των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και βασικών εμπορικών τους εταίρων, να μην διαφαίνεται συμφωνία στην εν εξελίξει σύνοδο των G7.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,30% στις 25.316,53 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,31% στις 2.779,03 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,14% στις 7.645,51 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση πάντως τα κέρδη ήταν ισχυρά, και με τους τρεις δείκτες να σημειώνουν άνοδο άνω του 1,2%.

Στο μεταξύ οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών που συνεδριάζουν σήμερα στον Καναδά είναι μάλλον απίθανο να εκδώσουν ένα τελικό ανακοινωθέν με την ολοκλήρωση της συνόδου τους, το Σάββατο, λόγω έλλειψης ομοφωνίας μεταξύ τους, κυρίως στα θέματα που αφορούν το εμπόριο.

Πολλοί αξιωματούχοι που βρίσκονται στο Λα Μαλμπέ είπαν ότι είναι σχεδόν αδύνατον να συμφωνηθεί ένα τελικό κείμενο μεταξύ των ηγετών του Καναδά, της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας.