Ήπιες απώλειες στις ασιατικές αγορές

Ήπιες απώλειες στις ασιατικές αγορές

Ήπια πτωτικές τάσεις επικρατούν την Τρίτη στα Χρηματιστήρια της Ασίας, μετά τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Κίνα, τα οποία έρχονται να επιβεβαιώσουν, εκ νέου, την επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,3% τον Οκτώβριο, επιβραδύνοντας σε σχέση με το 1,6% του Σεπτεμβρίου, ενώ αποδείχθηκε χαμηλότερος και σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, τον τοποθετούσαν στο 1,4%.

Ωστόσο, μετοχές και δείκτες κινούνται ανοδικά στην Κίνα καθώς, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, οι αρχές της χώρας σχεδιάζουν να επιτρέψουν εκ νέου την πραγματοποίηση αρχικών δημόσιων προσφορών, εξέλιξη που από επενδυτές και αναλυτές εκλαμβάνεται ως ένδειξη ότι η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά έχει αρχίσει να σταθεροποιείται.

Εξάλλου, από τα χαμηλά του Αυγούστου μέχρι και το χθεσινό κλείσιμο, ο δείκτης Shanghai Composite έχει ανακάμψει σε ποσοστό 25%, ενώ σήμερα υποχώρησε ελαφρά σε ποσοστό 0,18%. Αρνητικό πρόσημο και για τον δείκτη CSI300, pπου υποχώρησε 0,19%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με απώλειες 1,58%, ο αυστραλιανός S&P/ASX 200 υποχώρησε οριακά κατά 0,4%, ενώ απώλειες 1,44% «έγραψε» ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έκλεισε με μικρή άνοδο 0,15% στις 19.671,26 μονάδες.