Η Tesla «σηκώνει» άλλα 5 δισ. δολάρια από τις αγορές

Η Tesla «σηκώνει» άλλα 5 δισ. δολάρια από τις αγορές

Όπως έχει γίνει και άλλοτε στο παρελθόν, η Tesla θα εκμεταλλευτεί το καλό χρηματιστηριακό κλίμα για να πουλήσει μετοχές της στην αγορά. Η πρώτη αντίδραση των επενδυτών δείχνει πως δεν τους ενοχλεί και πολύ και η μετοχή δείχνει πως θα ξεκινήσει την σημερινή συνεδρίαση με μικρή πτώση της τάξης του 2%.

Πριν από λίγη ώρα, η Tesla (TSLA NASDAQ) ενημέρωσε την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς πως θα εκδώσει νέες μετοχές, οι οποίες θα πουληθούν μέσω του χρηματιστηρίου με την βοήθεια μίας ομάδας που περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες.

Ο αριθμός των μετοχών είναι άγνωστος, αλλά το ποσό που θα εισπράξει η εταιρεία προβλέπεται να φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές θα πωλούνται μέσα στην αγορά κατά την διάρκεια των χρηματιστηριακώνσυνεδριάσεων, σύμφωνα με τους κανόνες του Nasdaq Global Select Market, από τις επενδυτικές τράπεζες που συμμετέχουν στην ομάδα.

Δεν είναι ακόμα γνωστό από πότε θα αρχίσουν οι πωλήσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν όσο χρειαστεί και θα γίνονται κάτω από τις οδηγίες της Tesla. Η στιγμή φαίνεται σχεδόν ιδανική, καθώς πλησιάζει η μέρα εισαγωγής των μετοχών της εταιρείας στον δείκτη S&P 500 και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και η τιμή της μετοχής βρίσκεται στα ιστορικά υψηλά της.

Η εταιρεία δεν διευκρινίζει, προς το παρόν, πως θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τις πωλήσεις, αλλά δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη αφού οι επενδύσεις που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των πολύ φιλόδοξων σχεδίων της δεν πρόκειται να σταματήσουν σύντομα.

Επικεφαλής του σχήματος των επενδυτικών τραπεζών είναι η Goldman Sachs η οποία θα πουλήσει το 14,75% των μετοχών και ακολουθούν οι Barclays, Citigroup, Bank of America, Morgan Stanley, Deutsche Bank με 12,015%, οι Credit Suisse, Societe General, Wells Fargo με 7.05% και η BNP Paribas με 4,025%.

Η αμοιβή που θα εισπράξει το σχήμα θα φθάσει το 0,25% της αξίας των μετοχών που θα πουληθούν.