Η συμφωνία ΗΠΑ-Καναδά «ωθεί» τη Wall

Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018, 16:54
-A +A

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη «συμφωνία της τελευταίας στιγμής» στην οποία ήρθαν ΗΠΑ και Καναδάς για τις εμπορικές τους σχέσεις που δοκιμάζονταν την τελευταία περίοδο και αποτελούσαν λόγο ανησυχίας στις τάξεις των επενδυτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 211,13 μονάδες ή 0,81% στις 26.671 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 58,13 μονάδες ή 0,71% στις 8.103 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 18,44 μονάδες και κινείται στις 2.932 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή συνεδρίαση είναι η πρώτη του τέταρτου τριμήνου. Στο τρίτο τρίμηνο ο S&P 500 κατέγραψε την καλύτερη επίδοση από το 2013 κερδίζοντας πάνω από 7%. Ο Dow Jones κέρδισε 9% ενώ ο Nasdaq καταγράφοντας κέρδη για ένατο διαδοχικό τρίμηνο κέρδισε 7%.

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς κατάφεραν να φθάσουν σε μια "δραματική συμφωνία της τελευταίας στιγμής" αργά το βράδυ της Κυριακής, μόλις μισή ώρα πριν την εκπνοή του τελεσιγράφου που είχε θέσει η Ουάσινγκτον για την αναθεώρηση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA), δίνοντας τέλος στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει το Marketwatch.com, η εξέλιξη αυτή, που επιτρέπει στον Καναδά να ενταχθεί στην συμφωνία που επετεύχθη στα τέλη Αυγούστου μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, ήλθε μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη δήλωση του αντιπροσώπου του Ντ. Τραμπ επί εμπορικών θεμάτων, Ρόμπερτ Λάιτιζερ, ενώπιον του Κογκρέσου ότι τα χάσματα μεταξύ των δύο χωρών φαίνονταν υπερβολικά μεγάλα για να γεφυρωθούν εγκαίρως εντός της προθεσμίας που είχαν θέσει οι ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία καθώς με την κατάθεση του προϋπολογισμού το έλλειμμα της χώρας αυξάνεται και οι αναλυτές θεωρούν ότι βρίσκονται η Ιταλία βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΕ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της General Electric κάνει άλμα 12,75% καθώς η εταιρεία προχώρησε ξαφνικά στην απομάκρυνση του Τζον Φλάνερι από τη θέση του προέδρου και όρισε τον πρώην CEO της εταιρείας, Λόρενς Καλπ ως διάδοχο του.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Pfizer υποχωρεί οριακά κατά 0,05% μετά την είδηση πως ο Chief Executive Ian Read σχεδιάζει να αποχωρήσει στο τέλος του έτους.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές με τις περισσότερες αγορές ωστόσο να είναι κλειστές λόγω διαφορών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα