Η χειρότερη ημέρα για τη Wall Street στο 2019

Η χειρότερη ημέρα για τη Wall Street στο 2019

Με... τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall Street σε μια συνεδρίαση που οι τρεις βασικοί δείκτες πραγματοποίησαν «ελεύθερη πτώση» καθώς κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Οι εξαγγελίες Τραμπ για νέους δασμούς ύψους 300 δισ. δολαρίων στα κινέζικα προϊόντα από τη μια και η κίνηση της Κίνας να επιτρέψει την υποτίμηση του εθνικού της νομίσματος έναντι του δολαρίου σε χαμηλά δεκαετίας.

Μάλιστα ο αμερικανός Πρόεδρος δεν άφησε ασχολίαστη την κίνηση της κινεζικής κυβέρνησης κάνοντας λόγο για χειραγώγηση ισοτιμιών αφήνοντας αιχμές και για την Fed προσπαθώντας έτσι να δείξει ποια πραγματικά είναι η παρέμβαση σε πολιτικές ανεξάρτητων θεσμών.

Σημειώνεται ότι η σημερινή ημέρα, ήταν η χειρότερη του 2019 για τους τρεις βασικούς δείκτες.

Στη λήξη της συνεδρίασης,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 2,90% ή 767,27 μονάδων και ολοκλήρωσε στις 25.717 μονάδες. Παρόμοια πορεία ακολούθησαν και οι άλλοι δύο δείκτες, με τον S&P 500να κλείνει στις 2.844 μονάδες με απώλειες 2,98% και τον τεχνολογικό Nasdaq να χάνει 3,47% ή 278,03 μονάδες και να υποχωρεί στις 7.726 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για τις διεθνείς αγορές τον Αύγουστο σχολιάζοντας ότι ενώ ο Ιούλιος ήταν θετικός μήνας, οι δηλώσεις Τραμπ έριξαν λάδι στη φωτιά κάνοντας ένα «κακό ποδαρικό».

Πέραν των δηλώσεων Τραμπ, οι αναλυτές απογοητεύτηκαν από την «ατολμία» να συνεχίσει επιθετικά στη μείωση των επιτοκίων που ξεκίνησε από την πρώτη μείωση μετά από 11 χρόνια, κάτι που άφησε να εννοηθεί στην τελευταία της ανακοίνωση.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της iPic Entertainment Inc καταποντίστηκε κατά 62% μετά την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο προστασίας από τους πιστωτές της.

Νωρίτερα, σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι μετά την νέα κλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με τον πανευρωπαϊκό δείκτης Stoxx 600 να καταγράφει πτώση 2,31% στις 369 μονάδες.