H κεντρική τράπεζα της Ν. Κορέας προχωρά στη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος

H κεντρική τράπεζα της Ν. Κορέας προχωρά στη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο στάδιο επιλογής συνεργάτη για τη δημιουργία δικής της πιλοτικής πλατφόρμας ψηφιακού νομίσματος.

Ειδικότερα, η Τράπεζα της Κορέας δήλωσε ότι αναζητά συνεργάτη μέσω ανοιχτής διαδικασίας υποβολής προσφορών, σε μία προσπάθειά της να ερευνήσει τις πρακτικές λεπτομέρειες γύρω από τη δημιουργία δοκιμαστικά ενός ψηφιακού νομίσματος που να υποστηρίζεται θεσμικά.

Οι προσπάθειες της τράπεζας έρχονται σε ένα χρονική διάστημα κατά το οποίο κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως, από την Κίνα μέχρι τη Βρετανία και τη Σουηδία, εξετάζουν τη δημιουργία των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων με στόχο τον εκσυχρονισμό των συστημάτων τους, τον περιορισμό των απειλών που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και την επιτάχυνση των εγχώριων και διεθνών πληρωμών.

«Οι συναλλαγές σε μετρητά μειώνονται σημαντικά», δήλωσε αξιωματούχος της τράπεζας συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι «τα βήματα που κάνουμε τώρα είναι έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις αλλαγές στα συστήματα πληρωμών».

Το δοκιμαστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβρη του 2021, ενώ ενδέχεται να προχωρήσει σε επέκταση σε δεύτερη φάση το 2022.