FCA: Επενδύσατε στο Bitcoin; Ίσως χάσετε όλα σας τα λεφτά

FCA: Επενδύσατε στο Bitcoin; Ίσως χάσετε όλα σας τα λεφτά

Οι επενδυτές του Bitcoin δέχτηκαν μία «σοβαρή προειδοποίηση» από έναν από τους κορυφαίους επόπτες της Μ. Βρετανίας. Ο Andrew Bailey, επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Μ. Βρετανίας (FCA), δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC: «Αν θέλει κάποιος να επενδύσει στο Bitcoin, να είναι έτοιμος να χάσει όλα του τα χρήματα».

Όπως υποστήριξε ο Bailey, η έλλειψη υποστήριξης από κάποια κυβέρνηση ή κεντρική τράπεζα για το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, αποτελεί απόδειξη ότι το να επενδύεις χρήματα στο Bitcoin δεν είναι μία ασφαλής επένδυση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το να αγοράζει κανείς Bitcoin είναι παρεμφερές με τον τζόγο διότι εμπεριέχει τον ίδιο βαθμό κινδύνου.

«Αν δούμε προσεχτικά τι συνέβη μέσα στο τρέχον έτος, θα προειδοποιούσα τον κόσμο... Γνωρίζουμε σχετικά λίγα αναφορικά με το τι επηρεάζει την τιμή του Bitcoin», τόνισε ο επικεφαλής της Αρχής Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα από την Αμερική αναφέρουν ότι η μανία για το Bitcoin έχει αρχίσει να έχει «περίεργες» επιπτώσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της North American Securities Administration Association, Joseph Borg, κάποιοι παίρνουν ενυπόθηκα δάνεια για να αγοράσουν Bitcoin. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες και άλλους τρόπους δανεισμού για να μπουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.