Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες για το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες για το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Με 26 εισηγμένες να καταγράφουν νέα υψηλά 52 εβδομάδων, τέσσερις εξ’ αυτών και νέα ιστορικά (Entersoft, Performance, Πλαστικά Κρήτης και ΕΛΒΕ), η ανοδική τάση στο χρηματιστήριο παραμένει κραταιά.

Ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε άμεσα από το κλείσιμο της Παρασκευής και τα επίπεδα των 900 μονάδων, φτάνοντας μέχρι την πρώτη αντίσταση των 910 μονάδων, για να κλείσει ωστόσο λίγο χαμηλότερα στις 906,07 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,01%.

Έτσι, προς το παρόν έχουμε ένα πολύ καλό βραχυπρόθεσμο stop για τη συνέχιση της ανόδου, ενώ παράλληλα οι περισσότερες μετοχές αντέδρασαν ανοδικά από σημαντικά επίπεδα.

Η τάση θα χαλάσει εάν χαθούν τα επίπεδα των 890 μονάδων σε ημερήσιο κλείσιμο.

Πάντως σήμερα η εικόνα σήμερα ήταν παραπάνω από ικανοποιητική και από πλευράς όγκου συναλλαγών, με τον τζίρο να διαμορφώνεται πάνω από τα 94,5 εκατ. ευρώ. Επομένως, το κλίμα βραχυπρόθεσμα παραμένει θετικό μετά την περασμένη πτωτική εβδομάδα-ανάπαυλα, με το μεσοπρόθεσμο τέμπο να είναι σαφώς ανοδικό.

Επιμέρους, οι περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές έκλεισαν με θετικό πρόσημο (20 στις 25), ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση υπήρξαν μικτά πρόσημα, με τις μισές μετοχές εκεί να καταγράφουν απώλειες.

Η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς απορρόφησε και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών ποσοστιαία (22,2 εκατ. ευρώ), όπως εξάλλου και όλος ο τραπεζικός (47,27 εκατ. ευρώ). Ο κλάδος, πάντως δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα αρχικά του κέρδη (υψηλό ημέρας στις 623,68 μονάδες) καθώς ρευστοποιήσεις κατοχύρωσης κερδών είχαν ως αποτέλεσμα να πιεστούν 1 έως 2,8% χαμηλότερα η Eurobank, η Πειραιώς και η Alpha Bank.

Οι μετοχές της πληροφορικής βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο, καθώς οι περισσότερες υπεραπέδωσαν για άλλη μια φορά της υπόλοιπης αγοράς (ΒΥΤΕ, Performance, Entersoft, Space, Centric, Ίλυδα). Βεβαίως, η αγορά μοιάζει υγιέστατη, η ρευστότητα διαχέεται εξαιρετικά, ενώ και η συμπεριφορά πάρα πολλών τίτλων είναι πολύ μεστή εμπνέοντας εμπιστοσύνη για περαιτέρω διακράτηση.

Τέλος, από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, η Jumbo συμπεριφέρθηκε άψογα πατώντας σε σημαντική στήριξη για τη συνέχεια, υπενθυμίζοντας ότι η μετοχή θεωρητικά έχει πολύ δρόμο μπροστά της τους επόμενους μήνες.

Επίσης, η ΔΕΗ συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον στην περιοχή 8,50-8,80. Όλα τα παραπάνω συνδυάστηκαν και με τις σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές, όπου τα περισσότερα χρηματιστήρια κινήθηκαν σταθεροποιητικά.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.