7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Επιστρέφει η Αrt Athina στο King George

Επιστρέφει η Αrt Athina στο King George

Εκεί που φαινόταν ότι η Art Athina δεν θα πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά, έφτασε το απόγευμα της Κυριακής το πρώτο δελτίο της διοργάνωσης με τα καλά νέα. Με ψηφιακή παρουσία για έναν ολόκληρο μήνα (1-30 Νοεμβρίου), αλλά και φυσική παρουσία στο ισόγειο του ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος (12-21 Νοεμβρίου), περισσότερες από 45 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν το “παρών” στην αθηναϊκή φουάρ.

Τον Ιούνιο είχε προγραμματιστεί μια pop-up φυσική παρουσίαση της έκθεσης στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς, που όμως δεν πραγματοποιήθηκε. Τελικά, μετατέθηκε καθώς φαίνεται το πρόγραμμα των ομιλιών στο θέατρο, που θα φιλοξενεί παράλληλα βίντεο και περφόρμανς με σημείο εκκίνησης άλλοτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα της διοργάνωσης κι άλλοτε τους δρόμους της πόλης.

Στην pop-up αυτή πρεμιέρα της μεγάλης διοργάνωσης που οργανώνει κάθε χρόνο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και της καλλιτεχνικής ομάδας της Art Athina θα πάρουν μέρος με ένα έργο όλες οι γκαλερί που συμμετέχουν, όπως και κάποιες του εξωτερικού. Το King George βρίσκεται δίπλα στη Μεγάλη Βρεταννία, πολύ κοντά στον κεντρικό σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα της Αθήνας.

Υπό την επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Αthina, Σταματίας Δημητρακοπούλου, οι αίθουσες τέχνης θα παρουσιάζουν παράλληλα το ψηφιακό τους περίπτερο μέσα από μια εύχρηστη πλατφόρμα, που θα τους επιτρέπει να επικοινωνήσουν τα έργα των καλλιτεχνών τους με το κοινό, εντός και εκτός συνόρων. Η πλατφόρμα θα χαρακτηρίζεται από ευκρίνεια και θα επιτρέπει στον επισκέπτη να μεγεθύνει στις λεπτομέρειες των έργων και να αντλεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει επίσης και την αναπαραγωγή video, ηχητικών εγκαταστάσεων και έργων ψηφιακής τέχνης.