Επιφυλακτικότητα και οριακές μεταβολές στη Wall

Επιφυλακτικότητα και οριακές μεταβολές στη Wall

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να μη βρίσκουν κίνητρα για πιο ριψοκίνδυνες κινήσεις επιλέγοντας παράλληλα να εστιάσουν την προσοχή τους στις εμπορικές σχέσεις των μεγάλων χωρών που συνεχίζουν να δοκιμάζονται αυτή την περίοδο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,08% ή 20,12 μονάδες και κινείται στις 25.878 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 15,29 μονάδες ή 0,19% στις 7.938 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1,07 μονάδες ή 0,04% και κινείται στις 2.879 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο S&P 500 και ο Nasdaq διέκοψαν ένα αρνητικό σερί που διήρκεσε τέσσερις ημέρες ενώ η προηγούμενη εβδομάδα για τον S&P 500 ήταν η χειρότερη από τα μέσα Ιουνίου.

«Το ζήτημα των εμπορικών σχέσεων είναι σημαντικό καθώς η επηρεάζεται η παγκόσμια τροφοδοσία των επιχειρήσεων» σημειώνει ο επικεφαλής των επενδυτών της Plump Funs, κ. Tom Plumb.

«Οι επενδυτές συμπεριφέρονται ως προς τον εμπορικό αυτό πόλεμο είτε σαν να μην έχει συμβεί κάτι είτε ότι έχει φτάσει το “τέλος του κόσμου”, χωρίς να υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση» συμπλήρωσε.

Στα μάκρο της ημέρας, σε επίπεδο ρεκόρ έφτασαν οι ανοιχτές θέσεις στις ΗΠΑ με το σχετικό νούμερο να φτάνει τις 6,94 εκατ. τον Ιούλιο σε ένα σημάδι πως η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι ισχυρή.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Integrated Device Technology Inc κάνει άλμα 11,32% μετά την ανακοίνωση πως η ιαπωνική εταιρεία Renesas Electronics θα την εξαγοράσει έναντι 6,7 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Sonos Ιnc χάνει 15% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες στην πρώτη ανακοίνωση αποτελεσμάτων από τη στιγμή που βγήκε σε δημόσια προσφορά.

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκλήρωσαν οι ασιατικές αγορές με εξαίρεση τον ιαπωνικό Nikkei που έκλεισε με κέρδη 1,30%.