Επιφυλακτικότητα και οριακές απώλειες στη Wall

Επιφυλακτικότητα και οριακές απώλειες στη Wall

Με οριακές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που έλαβε χώρα χτες ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αποφασισμένος να αυξήσει τα τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα τονίζοντας πως η ευθύνη βρίσκεται στην πλευρά της Κίνας, εφόσον δεν συναινέσει σε τελική συμφωνία.

Οι χθεσινές αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ έγιναν στον απόηχο δημοσιευμάτων που ήθελαν το Πεκίνο απρόθυμο ως προς την επίτευξη συμφωνίας ενώ όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία υπήρξε ενόχληση του Πεκίνου για το ψήφισμα στήριξης των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ από την αμερικάνικη Γερουσία.

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο για να εκμαιεύσουν κάποια στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 57 μονάδες ή 0,21% στις 27.873 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 4 μονάδες ή 0,05% και κινείται στις 8.566 μονάδες. O S&P 500 χάνει 4 μονάδες ή 0,13% στις 3.116 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Target Corp κάνει άλμα 12,84% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη και έσοδα για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά0,44% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως θα ξεκινήσει την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης στο Τέξας που θα κοστίσει 1 δισ. δολάρια και θα απασχολήσει 5.000 εργαζόμενους.

Νωρίτερα, με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές υπό τη σκιά των απειλών Τραμπ με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,62%.