Επιφυλακτικότητα και μεικτές τάσεις στη Wall

Επιφυλακτικότητα και μεικτές τάσεις στη Wall

Με μεικτές τάσεις συνεχίζουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των μεταξύ των εμπορικών διαφορών.

Στο μεταξύ η αγορά ομολόγων ήταν κλειστή λόγω της ημέρας των Βετεράνων που γιορτάζεται στις ΗΠΑ.

Επενδυτές και αναλυτές αναμένουν τις τοποθετήσεις των Ντόναλντ Τραμπ και Τζερόμ Πάουελ μέσα στην εβδομάδα.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 12 μονάδες ή 0,04% στις 27.524 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 44 μονάδες ή 0,52% και κινείται στις 8.429 μονάδες. O S&P 500 υποχωρεί 10 μονάδες ή 0,34% στις 3.082 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones κέρδισε 1,2%, ο S&P 500 0,8% και ο Νasdaq ενισχύθηκε κατά 1%.

Στο μεταξύ οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ μέσα στο σαββατοκύριακο φαίνεται πως ανησύχησαν τους επενδυτές καθώς διέψευσε τα δημοσιεύματα περί μείωσης των δασμών. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι οι διαπραγματεύσεις «πηγαίνουν καλά».

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Boeing χάνει 0,4% καθώς οι εταιρείες American Airlines Group Inc. και Southwest Airlines Co ανακοίνωσαν ότι δεν θα προβούν σε παραγγελίες αεροσκαφών τύπου 737 μέχρι τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα η μετοχή της Tupperware Brands Corp κάνει βουτιά 9% με το ΔΣ. Της εταιρείας να αποφασίζει την αναστολή απόδοσης του μερίσματος.

Νωρίτερα, με απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για την πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον Shanghai Composite να χάνει 1,83%.