Επιφυλακτικές κινήσεις και στάση αναμονής στη Wall Street

Επιφυλακτικές κινήσεις και στάση αναμονής στη Wall Street

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές έδειξαν να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ και ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διατηρήθηκε οριακά σε θετικό έδαφος, κερδίζοντας μόλις 0,03% ή 8,4 μονάδες και έκλεισε στις 26.727 μονάδες. Ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε κατά 5,11 μονάδες ή 0,17% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.945 μονάδες, ενώ περισσότερες πιέσεις δέχτηκε ο τεχνολογικός Nasdaq που έχασε 0,32% ή 26 μονάδες κλείνοντας στις 8.005 μονάδες.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη σύνοδο κορυφής των G20 που θα λάβει χώρα στο τέλος της εβδομάδας στην Οσάκα της Ιαπωνίας και στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συναντηθούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας προκειμένου να συζητήσουν για τις εμπορικές σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο και ενώ υπήρχε κλίμα αισιοδοξίας για θετική έκβαση, οι διαπραγματεύσεις των δύο κατέρρευσαν με τον Ντ. Τραμπ να ανακοινώνει νέους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε σήμερα εκτελεστικό διάταγμα με νέες κυρώσεις κατά του Ιράν εν μέσω των διαρκώς κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Ντ. Τραμπ ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα έχουν στόχο και τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν να κάνουν με την κατάρριψη του αμερικανικού drone την περασμένη εβδομάδα και θα επιβάλλονταν ούτως ή άλλως.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, η μετοχή της Caesars Entertainment πραγματοποίησε άλμα άνω του 14,5% μετά την ανακοίνωσή της ότι συμφώνησε στην πρόταση εξαγοράς της από την Eldorado Resorts έναντι του ποσού των 8,7 δισ. δολαρίων, σε μετρητά και μετοχές.

Νωρίτερα, με αρνητικά πρόσημα είχαν ολοκληρώσει τις συναλλαγές τους και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτικές να κινούνται επίσης επιφυλακτικά αναμένοντας τα νέα δεδομένα στα ανοιχτά μέτωπα της πολιτικοοικονομικής επικαιρότητας.