Ενα tweet του Έλον Μασκ έριξε ξανά το Bitcoin

Ενα tweet του Έλον Μασκ έριξε ξανά το Bitcoin

Ο  Έλον Μασκ, άφησε να εννοηθεί το βράδυ της Κυριακής μέσω Twitter, ότι η εταιρεία πούλησε ή ενδέχεται να πουλήσει την υπόλοιπη συμμετοχή της σε Bitcoin, οδηγώντας το κρυπτονόμισμα σε απώλειες.

Η τιμή του Bitcoin σημείωσε απώλειες μετά το σχόλιο του Μασκ, κινούμενη στα 42.241,44 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Οι Bitcoiners θα χαστουκίσουν τους εαυτούς τους το επόμενο τρίμηνο όταν ανακαλύψουν ότι η Tesla παράτησε την υπόλοιπη συμμετοχή της. Με το μίσος που λαμβάνει ο Μασκ, δεν θα τον κατηγορούσα… » έγραψε ένας χρήστης του twitter στον οποίο ο Μασκ απάντησε «Πράγματι».

Μια πιθανή πώληση θα ερχόταν λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Μασκ ότι η εταιρεία σχεδίαζε να κρατήσει παρά να πουλήσει τα bitcoin που έχει ήδη και προτίθεται να το χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη μεταβεί σε πιο βιώσιμη ενέργεια. Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό μεταδίδει το CNBC.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Έλον Μασκ επανήλθε με νέο tweet, απαντώντας που σχολίασε την πτώση που καταγράφει το bitcoin αφότου άρχισε τις αναρτήσεις ο επικεφαλής της Tesla, λέγοντας ότι «προκειμένου να ξεκαθαριστεί η φημολογία, η Tesla δεν έχει πουλήσει κανένα Bitcoin».

Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο η Tesla είχε ανακοινώσει ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σχεδίαζε να αποδεχτεί το κρυπτονόμισμα για πληρωμές.

Εν τω μεταξύ ο Μασκ προωθεί το dogecoin. Η αεροδιαστημική του επιχείρηση, SpaceX, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα δέχεται το dogecoin ως πληρωμή για την έναρξη της αποστολής DOGE-1 στη Σελήνη.